Tuinaanleg met verlichting in Voorhout

Stappenplan tuinaanleg

Hoe mooi zou het zijn als uw tuin aansluit bij uw huis. Het is een veelgebruikte plek om te genieten van zowel de tuin als het mooie weer maar het is ook een plek die de waarde van je huis bepaald. Veelal zitten mensen meer binnen dan buiten. Daar is een simpele reden voor, de tuin is niet meer om aan te zien. Dit kan op twee manieren worden opgelost, namelijk renoveren of groot onderhoud. In dit stappenplan geven we aan wat het stappenplan is om het “oerwoud” om te toveren in uw droomtuin.

Stap 1, uw wensen

De eerste stap is een hele belangrijke, die gaat bepalen of en hoe lang u gaat genieten van uw nieuwe tuin. Bedenk goed wat u in de tuin wilt doen, wilt u kunnen
• Loungen
• Eten
• BBQ’en/ koken/ eten
• Tuinieren
• Willen er kinderen in spelen

Wat is de ligging van de tuin?
De ligging van de tuin is belangrijk voor de inrichting van de tuin. De ligging van de tuin is niet aan te passen maar het ontwerp van de tuin kan wel aangepast worden aan de ligging van de tuin.

De tuin op het zuiden, De tuin op het westen, De tuin op het noorden, De tuin op het oosten

Stap 2, maken van een plan

Nu is het tijd om een begin te maken met het maken van het plan. Denk hierbij aan de indeling van de tuin. Wat ga ik waar neerzetten of welke border wil ik waar hebben. Je kan dit alvast in een ruwe schets zetten, ook wel een vlekkenplan genoemd. Veel mensen kunnen dit prima zelf, heb je zelf het idee dat je die handigheid niet hebt, dan kunnen wij je vrijblijvend helpen.
Het kan natuurlijk ook zijn dat je geen idee hebt wat de mogelijkheden zijn of wat voor materialen je kan gebruiken, dan kunnen wij vrijblijvend met je meedenken.
Wil je dat we met je meedenken? Neem dan contact met ons op.

Stap 3, kiezen van materialen

Kiezen van de materialen is geen gemakkelijke keuze. Welk type bestrating ga ik nemen, welke past het beste bij mijn tuin. Wil ik borders in de tuin maar waarvan en hoe groot? Wij kunnen je helpen met het maken van een keuze. Er is een grote diversiteit aan materialen die wij aan de hand van uw wensen kunnen filteren.
Na het kiezen van de materialen kunnen we een concreet plan van aanpak maken en kan de offerte gemaakt worden. Wij maken een duidelijke en heldere offerte zodat u weet waar u aan toe bent.

Stap 4, aanleg

We zijn aangekomen bij het gedeelte dat het voor veel mensen echt leuk gaat worden. De tuin gaat op de “schop” en de nieuwe tuin gaat werkelijkheid worden.
Wij maken duidelijke afspraken met u wanneer we gaan starten en waar we mee gaan beginnen. Zodra wij alle puntjes op de “i” hebben gezet, lopen we samen de gehele tuin na of alles naar tevredenheid is uitgevoerd. Wanneer u tevreden bent gaan wij weg en kunt u genieten van uw nieuwe tuin.

Stap 5, service en nazorg

Elke tuin heeft onderhoud nodig. Het hangt af van het type tuin hoeveel onderhoudt er nodig is. Wanneer wij uw tuin hebben opgeleverd stopt onze service niet. Wij kunnen uw tuin, door een aantal keer per jaar onderhoud te plegen, in optimale staat houden zodat u kunt blijven genieten van een mooie tuin.
Onderhoud aan de tuin kan op verschillende manieren worden gedaan. Dat kan van 2 keer per jaar tot 2-wekelijks onderhoudt. Wilt u dat wij u tuin ook onderhouden? Neem dan contact met ons op of kijk bij de mogelijkheden die wij bieden bij tuinonderhoud.